Pečení perníčků a štrúdlů

Autor: Kučerová Daniela <(at)>, Téma: Akce, Vydáno dne: 25. 12. 2012

K vánocům patří tradičně nepřeberné množství vůní – jehličí, františek, purpura, ořechy, vanilka, skořice, jablíčka či med. Spojením některých vůní vznikají produkty příjemné nejen čichovým buňkám našich čmuchometrů, ale i chuťovým pohárkům našich mlsných jazýčků.

Ten, kdo navštívil pár dnů před Vánocemi školní kuchyňku, si mohl „nasát“ do sytosti.
Vznikaly zde totiž dobroty prvotřídní kvality. Paní učitelky s laskavou výpomocí paní Čurgaliové a slečny Duškové zde připravovaly laskominy pro Velkošenovské trhy.Zdobily se perníčky něžnou bílkovou krajkou a pekly se žluťoučké štrúdlíky plné jablíček se skořicí.

Doufejme, že si naši spoluobčané na trzích pochutnají na závinech a potěší se pohledem na něžně zdobené perníčky (i ty je možné pojídat, ale je to až škoda).

D. Kučerová

Pro rozbalení prezentace klikněte na foto.